1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

Gold Eagle

CHALLENGE

Gold Eagle, a world class producer in fuel engine additives and cleaning products, houses all of its factory production and office staff on the same site. The existing 10,000-square-foot office side of the building was bursting at the seams, forcing groups of employees to break off into obscure parts of the factory and such. Moreover, the interior was dark, worn and had not been updated in nearly four decades.

The client needed to provide a new office addition along with a renovation of the existing office in order to allow the staff the work efficiently while also enabling Gold Eagle to expand by attracting new talented employees.

SOLUTION

Shive-Hattery worked side-by-side with the client to utilize the existing 10,000-square-foot office structure while creating a new 10,000-square foot office addition to the East. The new addition was partially situated on what was an employee parking lot, but Shive-Hattery worked to reconfigure the remaining parking to fit the needs of Gold Eagle.

The design of the office addition blends new industrial materials with glass while recalling the yellow brick of the existing in order to blend the design across the building’s façade. The materiality works to compliment the form of the building, showcasing a dramatic cantilevered canopy at the entry that is highlighted by angular glass and indigenous landscaping.

Inside the building Shive-Hattery worked very closely with each office department and came up with a program that put the workers at ease. The director’s private offices were pushed to the center of the building, which gave windows to the majority of the staff in the open office while also allowing natural light to penetrate much further into the space. A variety of conference, collaborative and private spaces allow the employees to work in the way that works best for them. A new break room, updated bathrooms, and a secure lobby entry that highlights their many awards round out this functional and dramatic transformation.

IMPACT

Transitioning an entire office to a 21-century working open office plan was scary for some of the employees, but once they settled in to their new home they discovered just how useful their new environment was. More access and freedom through the space is enabling Gold Eagle to expand itself however it sees fit.
Print Print