3134290Large1.jpg 3134290Large3.jpg 3134290Large2.jpg

TaxSlayer Center Box Office Expansion

Challenge

A $4 million capital investment by the Illinois Department of Commerce & Economic Opportunity Grant program was designated to help the TaxSlayer Center in Moline, Illinois, improve box-office security and women’s restroom facilities.

Solution

A seamless new addition with a round, all-glass façade and angled glass roof was designed by Shive-Hattery to appear as though it had always been part of the facility. The addition accommodates a larger box office that is separate from the rest of the building, as well as additional women’s restroom facilities on the concourse level. Space was also created for an indoor beer garden and outdoor patio.
 
Because the box office’s hours of operation would differ from TaxSlayer Center event hours, the new addition called for heating and cooling systems that could be controlled separately from the rest of the facility.
 
New heating and cooling systems were designed for the addition to allow the box office to control its own temperature individually, regardless of temperature needs inside the facility.
 
If the box office is open for ticket sales while the rest of the facility remains closed, temperatures can be adjusted accordingly to keep the space comfortable. This also helps the facility reduce operating costs by not having to heat the entire facility to keep the box office open.
 
Heating and cooling systems inside the center were also reconfigured to accommodate the additional concourse-level women’s restroom with 17 additional stalls.

Impact

The TaxSlayer Center was able to significantly reduce its energy bills by no longer having to heat, cool, and light the entire 66,000-square-foot facility during box-office hours. The box office can control its own HVAC system as needed; nearby restrooms mean that patrons no longer have to enter another part of the facility while they wait for tickets.
Print Print